Maranatha Media - Bulgaria

Свободен човек

Публикувана Март 03, 2013 от Ейдриън Ибънс в Лаодикийската вест
1,060 Намерена

Превод от английски на оригиналната статия: Free Man

Затова ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни. Йоан 8:36

Свобода в Христос? Наистина ли съм свободен човек?

В продължение на четиридесет години живях като роб и тогава, когато роденият Син дойде при мен, пред мен се отвори врата. Пристъпвайки напред извън затвора си, приближих към светлината. Но десетилетията на тъмнина направиха светлината болезнена за очите ми. Какво означава да бъдеш свободен, Господи? Мислих си че знам, но макар човек да е освободен от клетката си, клетката все още живее в ума му.

Римл. 13:8 Не оставайте длъжни на никого в нищо, освен да се обичате едни други:

Смятах че не съм задължен на никой човек, но при внимателно проучване щяхте да откриете разочарование в душата ми. Жената, която ме роди и ме храни в заповедите на Бога и Свидетелството на Иисус остави първоначалното си имение. Тя ме отвличаше от Родения Син и ме насърчи да приема новия й любим. Когато ти дойде при мен, Господи Иисусе и осъзнах, че тя те е изоставила, бях потопен в огорчение и разочарование. Такова разочарование заклещва душата и изтръгва нейната стойност и те превръща в длъжник. Освен всичко това, скръб ме заля, когато майка ми ме сложи долу и желаеше да ходя на собствените си крака. Повече не бях гушнат в обятията й докато ми пее през нощта, за да успокои душата ми. Трябва ли да раста до мъжество? Защо да не остана при скута на майка си, в безопасност лежащ в простичко послушание без разбиране. Следвайки правилата без да знам защо.

Моето разочарование и скръб се таяха в душата ми и отказваха да ме пуснат да вървя в дома на Баща ми. Докато четях Писанието можех да видя Неговия дом и усмивката Му и приветстващата Му прегръдка, но майка ми не желаеше да дойде и това увеличи скръбта ми. "Моля те майко, ела!" Моля те. Скръбта и разочарованието опетниха апела ми. Така че аз съм отблъснат и дисциплиниран.

Господи! Как мога да бъда свободен? Скръб отляво, разочарование отдясно. Тези вериги пречат на свободните ми стъпки към мъжеството.

Откр. 3:17 Защото казваш, богат съм, забогатях, и нямам нужда от нищо; а не знаеш, че ти си окаян, нещастник, и беден, и сляп, и гол:

Тогава ти ми изпрати верния свидетел с прямото свидетелство. То докара в душата ми убеждението, че аз съм син на майка си; че имах нейното естество и че съм наистина същия като нея. Дотогава докато се идентифицирах с нея, никога нямаше да бъда свободен да раста, защото я обвинявам за разни неща и се чувствам като нещо повече от нея. Гласът на гордостта и обвинението, не е семе което расте, а по-скоро разрязва и разделя.

Какво означава да бъдеш свободен Господи? Когато едно дете стигне до мъжество, то повече не е под надзиратели и управители, но Бог изпраща свободния Дух на Своя Син в сърцето му, за да може да има един господар – Христос. Тогава всички вие сте братя. Когато едно дете стигне до мъжество, то не забравя своята майка. Той я почита, така както тя заслужава, но служи на Своя господар като свободен човек без да бъде управляван от съвестта на друг човек.

Истинската свобода идва, когато детската скръб угасва в светлината и семената на обвинението са изгорени в радостта на Моя Възлюбен. Ще стана и ще отида в дома на моя Отец.

Както е изгряващата светлина на луната, така свободата изгрява в помрачения ми ум.