Maranatha Media - Bulgaria

Поредица Наследството – Лорел Ибънс

Публикувана Юни 28, 2013 от Лорел Ибънс в Лаодикийската вест
1,066 Намерена

Превод от английски на оригиналната статия: Inheritance Series - Lorelle Ebens

Това са презентациите на Лорел от Амикалола в 2013 г.

Тази поредица послания бе замислена да предложи Христос като Противоотрова за лаодикийското състояние. Елън Уайт посочва, че част от сърцевинния проблем при Лаодикия e липсата на благодарност и липсата на чувство за привилегия.

Верният Свидетел казва на една студена, безжизнена, лишена от Христос църква, "Зная делата ти, че не си нито студен нито горещ: Да беше ти студен или горещ. И така понеже си хладък, нито студен нито горещ, щете изплюя от устата си" (Откровение 3:15, 16). Забележете следните думи: "Защото казваш, богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо; а не знаеш, че си окаян, нещастен, и беден, и сляп, и гол" (Откровение 3:17). Тук е представен един народ, който се гордее с притежанията си от духовно познание и предимства. Но те не са отговорили на незаслужените благословения, които им е предоставил Бог. Те са били пълни с бунт, неблагодарност, и са забравили Бога; но Той все още се отнася към тях както един любящ, прощаващ баща се отнася към своя неблагодарен и отклонил се син. Те са оказали съпротива на благодатта Му, злоупотребили са Неговите привилегии, занижили са Неговите възможности, и са се задоволявали, да тънат в самодоволство, в една жалка неблагодарност, празен формализъм, и лицемерна нечестност. С фарисейска гордост те са се хвалили дотогава докато за тях е трябвало да се каже: "Казваш, богат съм, замогнах се и нямам нужда от нищо." {Избрани вести – т. 1, с. 357, параграф 2}

Единородният Син е същество изпълнено с чувството на благодарност и привилегированост, защото Той е наследил всичко което има. Духът, който е даден на човека е противоотровата за Лаодикия. Само Единородният Сим може да произведе този Дух.