Maranatha Media - Bulgaria

Освещението на съботата ни превежда през седмицата

Публикувана Март 05, 2011 от Ейдриън Ибънс в Съботата
979 Намерена

Превод от английски на оригиналната статия: The Sanctification of the Sabbath carries us through the Week

Ез. 20:12 Също и съботите Си им дадох да бъдат знак между Мен и тях, за да познаят, че Аз, ГОСПОД, ги освещавам.

Всички, които зачитат съботата като знак между тях и Бог, показвайки че Той е Бог, който ги освещава, ще представят принципите на Неговото управление. Те ще доведат до ежедневна практика законите на Неговото царство. Всеки ден молитвата им ще бъде освещението на съботата да почива върху тях. Всеки ден те ще имат компанията на Христос и нагледно ще представят съвършенството на Неговия характер, Всеки ден светлината им ще сияе към другите в добри дела. {Свидетелства към църквата – т. 6, с. 353}

През изминалия месец, нашето лично преживяване бе по-голяма радост под управлението на Бога, чрез освещението на съботата. Когато помолихме Господ да ни помогне да следваме насоките за съблюдаване на съботата от том 6-ти на Свидетелства към църквата – с. 449-368 и напълно посветихме себе си да имаме благословението на съботата, усетихме освещението на съботата – духът на Христос, почиващ по-пълно върху нас.

Каква радост беше вчера, цялото ни семейство да работи заедно с веселие и смях, подготвяйки се за съботата. Каква радост бе да видя 13 годишния си син да работи здраво (независимо че се чувстваше доста изморен) подготвяйки се за съботата.

Забелязахме няколко промени в дома ни, които ни благословиха. Бяхме по-ефективни в работата си през седмицата. Забелязахме по-голяма креативност, по-голямо търпение, по-добро здраве, по-добро упование в ръководството на Господ. Хвалим Господ за Духа на Христос, който идва в изобилие чрез съботата – знакът между Него и нас, че Той ни освещава.

Обичаме съботата, тя е специалният ден на нашия Спасител, защото Той е Господар на съботата Марко 2:28. Молим се, всички ние да можем да се радваме на приятелството на Отец и Сина в съботата.