Maranatha Media - Bulgaria

Колебание между две мнения

1,117 Намерена

Превод от английски на оригиналната статия: Halting Between Two Opinions

Мат. 20:20, 21 Тогава майката на Зеведеевите синове се приближи към Него заедно със синовете си, като Му се кланяше и искаше нещо от Него. 21 А Той каза: Какво искаш? Каза Му: Кажи тези мои двама сина да седнат – единият от дясната Ти страна, а другият от лявата Ти страна в Твоето царство.

Докато четях този стих сутринта, си припомних за борбата на човешката душа между бога на този свят и Бога на небето. Стихът кава, че майката на Яков и Йоан се поклонила на Иисус И поискала от Него нещо определено. Това което тя желаела било позиция на власт/сила в царството на Бога.

Като много от нас, майката на Зеведеевите деца била привлечена към любовта и красотата на Божия Син. Тя станала свидетел на някои елементи от отношенията, които Христос имал със Своя Отец и била привлечена към това. Но в същото време тя била изкушена да се опитва да манипулира Христос, за да се сдобие с нещо за аза; да добие сила, позиция и благоволение.

Мога да разбера майката на Яков и Йоан. Изповядвам, че съм правил същото като нея. През изминалите години аз бях трогнат от сладостта на характера на Иисус и красивата любов на Отец и Неговия Син, но също желаех едно място на силата; да бъдат разпознати и признати постиженията ми. Както казва Павел, познавах Христос по светски начин. 2 Кор. 5:16 (Нов международен превод)

Това сливане на двете противопоставящи се царства бе съвършено отразявано в поклонението ми на Триединството. Триединството проецира една метафора на любящите отношения на Отец и Син, а същевременно, на едно по-дълбоко ниво изразява една система от ценности основана на вътрешната сила и позиция. Плътският ми ум гравитираше към тази по-дълбока ценностна система нa независимата и абсолютна власт, внимателно скрита в мантията на независимост и любов.

Благодарен съм, че Илия дойде при мен и ми каза – Колко дълго ще се колебаеш между тези две противоположни мнения? Колко дълго ще обиждаш Бога с тайните си желания за аза? Ще приемеш ли всичко от Сина и ще носиш ли кръста с Него? Ще се изправиш ли пред отхвърлянето, с което Той се среща и ще пиеш ли чашата, която Той трябва да пие до самото й дъно?

Благодаря ти Отче затова че изпращаш Илия и ме довеждаш по-близо до твоя най-скъпоценен Син. Колко сладък е Той! Покланям Му се с наслада и копнеж докато съм освобождаван от онези плътски копнежи да възвиша аза под формата на един фалшив бог.

Илия призовава всички ни днес, Колко дълго ще се колебаете между две мнения?