Обичам те сега и завинаги

Публикувана Юни 10, 2021 от Ейдриън Ибънс в Вечното евангелие

Псалми 18:4  "Връзките на смъртта ме обхванаха, пороите на злото ме ужасиха." 

През последните няколко дни си мислех за страданията на Отец и Исус. Един по-дълбок копнеж за Тях и Техните страдания нараства в мен. Задавам си въпроса защо нашият Отец е трябвало да страда толкова много в тази борба. Жестокостта на Сатана към Отец ме кара да плача за нашия любим Баща. Защо му причинява това? Грехът не може да бъде обяснен. Това е мистерия и въпреки това нашият Отец все още страда.

Мисля за умрелите днес. Не искам да се спирам на това, но ако искам да ходя с Исус, трябва да вляза в него. Виждам как наркоманът издъхва за последно, Исус се опитва да се свърже с него от години и му показва любовта Си. Сега този млад мъж е мъртъв, а майка му е в агония, сълзи и скръб и Исус плаче с нея. А това е само един от хилядите случаи. Кой може да схване агонията на тази Голгота?

Трябва ли да опитваме? Трябва ли да се опитаме да вървим с Него в това страдание? Не трябва ли да мислим за това? Господи Исусе, не разбирам защо трябва да страдаш толкова много. Сърцето ми се вълнува. Тежи ми с нарастваща тежест. Кога ще свърши страданието Ти.

Може би Той ще ми каже, не плачете заради Мен, а заради вас и вашите деца и какво ще се случи с вашия град за нечестието на вашите хора. Да, Господи, натрупали сме върху себе си веригите на смъртта, няма причина дори тревата да расте за нас или слънцето да грее. 125 000 абортирани деца всеки ден трябва да потъват всеки ден във вонята на тъмнина.

Виждам те как седиш в ъгъла в агония. Как продължаваш? От любов към мен? Не мога да го схвана, не мога да разбера защо ме обичаш толкова много. Не се отказа от мен.

Очаквам с нетърпение Твоя триумф, Господи Исусе. Виждам, че влизаш пред множествата във Вселената. Копнея за този ден, всички ще плачем от радост за Божия Син, който ни спаси, който ни обичаше толкова много и всички ще плачем за славата на Отца.

Ще те обичам завинаги, Господи Исусе, тази любов никога няма да свърши, защото ти си източникът на този импулс и аз улавям всичко което ми даваш.

Само след няколко години скъпи Исусе, ще те чакам  тази градина на смъртта. Помогни ми да остана буден. Много дни се чувствам сънлив заради концентрирането в себе си. Помогни ми да остана буден относно Твоето стенание от тежестта на греховете на хората, които носиш на Голгота всеки ден с потоп от сълзи. Наистина наводненията на безбожните Те заобикалят и връзките на смъртта са около Теб постоянно.

Умът ми се фиксира върху теб. Не искам да спра да мисля за това. Искам да се присъединя към това общение с Твоите страдания и да ходя с Теб. Нищо друго няма значение сега. Няма за какво друго да се мисли, нищо друго не може да се сравни с Твоята величествена агапе любов към нас, бедните грешници.

Всичката слава чест и сила да бъде на Божия Син. Твоето царство, дадено от Отца, ще продължи вечно и аз ще те следвам, където и да отидеш. Вярвам, че това е Твоето обещание към мен.

Обичам те, обичам те сега и завинаги

Амин