Експерт по ваксините апелира за незабавно прекратяване на всички видове ваксинации срещу Covid 19

Публикувана Юни 16, 2021 от Ейдриън Ибънс в Общи

Публикувам тази статия в името на човечеството.

Гледайте видеото тук, ако видеото по-долу е премахнато

Чуйте също за изследванията и опита на този лекар

За повече информация вижте бившия вицепрезидент на Pfizer - Майк Йейдън. Майк Йейдън говори на 21 април

Отворено писмо до СЗО: Незабавно спрете всички масови ваксинации срещу Covid-19
Geert Vanden Bossche, доктор по медицина, независим вирусолог и експерт по ваксини, бивш служител в GAVI и The Bill & Melinda Gates Foundation.

До всички власти, учени и експерти по целия свят, защото това касае: цялото население на света.

Аз съм всичко, но не и антиваксинатор. Като учен обикновено не призовавам никоя платформа от този вид да се произнесе по теми, свързани с ваксините. Като специален вирусолог и експерт по ваксини правя изключение само когато здравните власти позволяват ваксините да се прилагат по начини, които застрашават общественото здраве и когато се игнорират научните доказателства.

Настоящата изключително критична ситуация ме принуждава да разпространя този спешен призив. Тъй като безпрецедентната степен на човешка намеса в пандемията Covid-19 сега ни излага на глобална и безпрецедентна катастрофа, този призив не би могъл да звучи достатъчно силно.

Както беше посочено, аз не съм против ваксинацията. Напротив, мога да ви уверя, че всяка от настоящите ваксини е проектирана, разработена и произведена от брилянтни и компетентни учени. Този вид профилактични ваксини обаче са напълно неподходящи и дори силно опасни, когато се използват в масови кампании за ваксинация по време на вирусна пандемия.

Ваксинолозите, учените и клиницистите са заслепени от положителните краткосрочни ефекти на отделните патенти, но изглежда не се притесняват от пагубните последици за здравето в световен мащаб. Освен ако научно не се докаже, че съм в грешка, е трудно да се разбере как настоящите човешки намеси ще попречат на циркулиращите варианти да се превърнат в диво чудовище.

Състезавайки се срещу часовника, довършвам научния си ръкопис, чието публикуване, за съжаление, вероятно ще дойде твърде късно, предвид непрекъснато нарастващата заплаха от бързо разпространяващи се, силно заразни варианти. Ето защо реших да публикувам резюме на констатациите си, както и основната си реч на неотдавнашната среща за ваксините в Охайо в LinkedIn.

Миналия понеделник предоставих на международните здравни организации, включително на СЗО, моя анализ на настоящата пандемия, основан на научно обосновани прозрения в имунната биология на Covid-19. Като се има предвид нивото на спешност, аз ги призовах да разгледат притесненията ми и да инициират дебат относно вредните последици от по-нататъшното „вирусно имунно бягство“.

За тези, които не са експерти в тази област, по-долу прилагам по-достъпна и разбираема версия на науката зад това коварно явление.

Въпреки че няма време за губене, до момента не съм получил обратна връзка. Експертите и политиците запазиха мълчание, докато очевидно все още искат да говорят за разхлабени правила за предотвратяване на инфекции и „пролетна свобода“. Моите твърдения не се основават на нищо друго, освен на наука. Те могат да бъдат в противоречие само с науката.

Макар че човек едва ли може да направи някакви неправилни научни твърдения, без да бъде критикуван от колегите си, изглежда, че елитът на учените, които в момента съветват нашите световни лидери, предпочита да мълчи. На масата са представени достатъчно научни доказателства.

За съжаление те остават недокоснати от онези, които имат силата да действат. Колко дълго човек може да игнорира проблема, когато в момента има масивни доказателства, че вирусното имунно бягство сега заплашва човечеството? Едва ли можем да кажем, че не сме знаели - или не сме били предупредени.

В това мъчително писмо поставих на карта цялата си репутация и достоверност. Очаквам от вас, пазители на човечеството, поне същото. Това е от изключителна спешност. Отворете дебата. По всякакъв начин: обърнете хода!

Защо масовата ваксинация по време на пандемия създава неудържимо чудовище
КЛЮЧОВИЯТ въпрос е: защо никой не изглежда да се притеснява за вирусно имунно бягство? Нека се опитам да обясня това чрез по-лесно разбираем феномен: Антимикробна резистентност. Човек може лесно да екстраполира този бич на резистентността към нашите самоизработени „антивирусни антибиотици“. Всъщност, антителата, произведени от нашата собствена имунна система, могат да се считат за самостоятелно направени антивирусни антибиотици, независимо дали са част от вродената ни имунна система (т.нар. „Естествени антитела“) или се предизвикват в отговор на специфични патогени (резултат от така наречените „придобити“ антитела).

Естествените антитела не са специфични за микробите, докато придобитите антитела са специално насочени към нахлуващия патоген. При раждането вродената ни имунна система е „неопитна“, но добре установена. Тя ни предпазва от множество патогени, като по този начин предотвратява причиняването на болести от тези патогени.

Тъй като вродената имунна система не може да запомни патогените, с които се е сблъскала (вроденият имунитет няма така наречената „имунологична памет“), можем да продължим да разчитаме на нея само при условие, че я поддържаме „обучена“ достатъчно добре.

Обучението се постига чрез редовно излагане на безброй агенти от околната среда, включително патогени. С напредване на възрастта обаче все по-често ще се сблъскваме със ситуации, при които вроденият ни имунитет (често наричан „първа линия на имунна защита“) не е достатъчно силен, за да спре патогена в портата за влизане (най-вече лигавични бариери като дихателен или чревен епител) .

Когато това се случи, имунната система трябва да разчита на по-специализирани ефектори на нашата имунна система (т.е. антиген-специфични антитела и Т клетки) за борба с патогена. И така, докато растем, ние все повече изграждаме патогено-специфичен имунитет, включително високо специфични антитела. Тъй като тези имат по-силен афинитет към патогена (например вирус) и могат да достигнат високи концентрации, те могат доста лесно да надминат естествените ни антитела за свързване с патогена / вируса.

Точно този тип високоспецифични антитела с висок афинитет предизвикват настоящите ваксини срещу Covid-19. Разбира се, благородната цел на тези антитела е да ни предпазят от Covid-19. И така, защо тогава трябва да има голяма загриженост при използването на тези ваксини за борба с Covid-19?

Е, подобно на правилата, приложими за класическите антимикробни антибиотици, от първостепенно значение е, че нашите самоизработени „антивирусни антибиотици“ се предлагат в достатъчна концентрация и са съобразени със специфичните характеристики на нашия враг.

Ето защо в случай на бактериално заболяване е от решаващо значение не само да изберете правилния вид антибиотик (въз основа на резултатите от антибиограма), но и да приемате антибиотика достатъчно дълго (според предписанието).

Неспазването на тези изисквания излага на риск от предоставяне шанс на микробите да оцелеят и следователно може да доведе до прогресиране на заболяването. Много подобен механизъм може да се прилага и за вируси, особено за вируси, които могат лесно и бързо да мутират (какъвто е например случаят с коронавирусите); когато натискът, упражняван от армейската (да се разбира като принадлежаща на населението) имунната защита, започне да застрашава репликацията и предаването на вируса, вирусът ще поеме друго покритие, така че да не може вече лесно да бъде разпознат и следователно атакуван от имунната система на индивида. Сега вирусът е в състояние да избяга от имунитета (т.нар. „Имунно бягство“).

Вирусът обаче може да разчита на тази стратегия само при условие, че все още има достатъчно място за репликация. Вирусите, за разлика от повечето бактерии, трябва да разчитат на живите клетки-гостоприемници, за да се репликират. Ето защо появата на „избягали мутанти“ не е твърде тревожна, стига вероятността тези варианти да намерят бързо друг гостоприемник да е доста снижена. Това обаче не е конкретно случая с вирусна пандемия!

По време на пандемия вирусът се разпространява по целия свят с много субекти, които изхвърлят и предават вируса (дори включително безсимптомни „носители“). Колкото по-висок е вирусният товар, толкова по-голяма е вероятността вирусът да се натъкне на субекти, които все още не са били заразени или които са били заразени, но не са развили симптоми. Освен ако не са достатъчно защитени от вродената им имунна защита (чрез естествените антитела), те ще преболедуват болестта на Covid-19, тъй като не могат да разчитат на други, т.е.придобити антитела.

Наистина се съобщава, че нарастването на S (остри) специфични антитела при асимптоматично заразени хора е доста ограничено и само краткотрайно. Освен това тези антитела не са постигнали пълна зрялост.

Комбинацията от вирусна инфекция на фона на неоптимална зрялост и концентрация на антителата позволява на вируса да избира мутации, позволяващи му да избяга от имунното напрежение. Изборът на тези мутации за предпочитане се извършва в S протеина, тъй като това е вирусният протеин, който е отговорен за вирусната инфекциозност.

Тъй като избраните мутации даряват вируса с повишен инфекциозен капацитет, сега става много по-лесно за вируса да причини тежко заболяване при заразените субекти.

Колкото повече хора развиват симптоматично заболяване, толкова по-добре вирусът може да осигури своето разпространение и увековечаване (хората, които се разболеят от тежко заболяване, ще отделят повече вируси и за по-дълъг период от време, отколкото асимптоматично заразените субекти).

За съжаление, достатъчно, краткотрайното покачване на S-специфичните антитела се повишава, за да заобиколи вродените / естествените антитела на хората. Последните излизат от употреба, тъй като афинитетът им към S е по-нисък от афинитета на специфичните за S антитела. Това означава, че с нарастваща честота на инфекция в популацията броят на субектите, които се заразяват, докато изпитват моментно увеличение на S-специфичните антитела, непрекъснато ще се увеличава.

Следователно броят на субектите, които се заразяват, докато изпитват моментно намаляване на вродения им имунитет, ще се увеличи. В резултат на това непрекъснато нарастващият брой пациенти ще станат по-податливи на заразяване с по-тежко заболяване, вместо да показват само леки симптоми (т.е. ограничени до горните дихателни пътища) или изобщо да нямат симптоми.

По време на пандемия, особено младите хора ще бъдат засегнати от тази еволюция, тъй като естествените им антитела все още не са потиснати до голяма степен от множество „придобити“, специфични за антигена антитела. Естествените антитела и естественият имунитет като цяло играят решаваща роля в защитата ни от патогени, тъй като те представляват първата линия на имунната защита. За разлика от придобития имунитет, вродените имунни реакции предпазват от голям спектър патогени (така че не компроментирайте и не жертвайте вродената си имунна защита!).

Тъй като естествените антитела и вродените имунни клетки разпознават диверсифициран спектър от чужди (т.е. не-самостоятелни) агенти (само някои от които имат патогенен потенциал), наистина е важно да сте достатъчно изложен на предизвикателствата на околната среда.

Поддържайки вродената имунна система (която, за съжаление, няма памет!) ОБУЧЕНА, ние можем много по-лесно да устоим на микроби, които имат реален патогенен потенциал. Например беше съобщено и научно доказано, че излагането на други, съвсем безвредни коронавируси, причиняващи „обикновена настинка“, може да осигури защита, макар и краткотрайна, срещу Covid-19 и неговите верни "поддръжници" (т.е. по-инфекциозните варианти) .

Следователно потискането на вродения имунитет, особено в по-младите възрастови групи, може да стане много проблематично. Не може да има съмнение, че липсата на излагане поради строги мерки за ограничаване, приложени от началото на пандемията, не е било от полза за поддържането на вродената имунна система на хората добре обучена.

Сякаш това вече не е сериозно компрометирало вродената имунна защита в този сегмент от населението, има още една сила, която драстично ще повиши заболеваемостта и смъртността в по-младите възрастови групи: МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ НА ПО-СТАРИТЕ.

Колкото по-широко бъде ваксинирана по-късната възрастова група и следователно защитена, толкова повече вирусът е принуден да продължи да причинява болести в по-младите възрастови групи.

Това ще бъде възможно само при условие, че вирусът избяга до специфичния за S антителата, които се повишават за момент при асимптоматично заразени субекти. Ако вирусът успее да го направи, той може да се възползва (за миг) от потиснатия вроден имунитет, като по този начин причинява заболяване при все по-голям брой от тези субекти и осигурява собственото си размножаване.

Следователно изборът на целеви мутации в S протеина е начинът, по който вирусът засилва своята инфекциозност при кандидати, склонни към заболяване поради преходна слабост на вродената им имунна защита.

Но междувременно се сблъскваме и с огромен проблем при ваксинираните хора, тъй като те все повече се натъкват на инфекциозни варианти, показващи тип S протеин, който все повече се различава от изданието S, съдържащо се във ваксината (по-късното издание произхожда от оригиналния, много по-малко инфекциозен щам в началото на пандемията).

Колкото повече варианти станат инфекциозни (т.е. в резултат на блокиране на достъпа на вируса до ваксинирания сегмент от популацията), толкова по-малко ваксиналните антитела ще защитават. Вече липсата на защита води до отделяне и предаване на вируси при получатели на ваксини, които са изложени на тези по-инфекциозни щамове (които между другото все повече доминират на терена).

Ето как в момента превръщаме ваксините в асимптоматични носители, които изхвърлят инфекциозни варианти.

В даден момент, в много близко бъдеще, ще стане по-изгодно (по отношение на „възвръщаемост на инвестицията за селекция“) за вируса просто да добави още няколко мутации (може би само една или две) към S протеина на вирусните варианти (вече са снабдени с множество мутации, повишаващи инфекциозността) в опит да се засили допълнително неговото свързване с рецептора (ACE-2), изразено на повърхността на пропускащите епителни клетки.

Това вече ще позволи на новия вариант да надвиши ваксиналните антитела за свързване с ACE рецептора. Това означава, че на този етап ще са необходими много малко допълнителни целеви мутации във вирусния свързващ с рецепторите домейн, за да се противопоставим напълно на S-специфични анти Covid-19 антитела, независимо дали последните се предизвикват от ваксината или от естествената инфекция.

На този етап вирусът наистина е успял да получи достъп до огромен резервоар от субекти, които сега са станали силно податливи на болести, тъй като техните специфични за S антитела вече са безполезни по отношение на защитата, но все пак успяват да осигурят дълго -потискане на вродения им имунитет (т.е. естествената инфекция и особено ваксинацията предизвикват относително дълготрайни специфични антитела). Възприемчивият резервоар включва както ваксинирани хора, така и онези, които са останали с достатъчно S-специфични антитела поради предишна болест на Covid-19). Така че, МИСИЯ Е ИЗПЪЛНЕНА за Covid-19, но СИТУАЦИЯТА Е КАТАСТРОФАЛНА за всички ваксинирани субекти и Covid-19 серопозитивни хора, тъй като сега са загубили както придобитата, така и вродената си имунна защита срещу Covid-19 (докато циркулират силно инфекциозни щамове!).

Това е „една малка стъпка за вируса, но една гигантска катастрофа за човечеството“, което ще рече, че ще сме развихрили вируса в по-младото население до ниво, което сега отнема малко усилия, за да се превърне Covid-19 в силно инфекциозен вирус, който напълно игнорира както вродената ръка на имунната ни система, така и адаптивната / придобитата такава (независимо дали придобитите антитела са резултат от ваксинация или естествена инфекция).

Усилията за вируса сега стават още по-незначителни, като се има предвид, че много ваксинирани сега са изложени на силно инфекциозни вирусни варианти, докато са получили само една инжекция от ваксината.

Следователно те са надарени с антитела, които все още не са придобили оптимална функционалност. Няма нужда да се обяснява, че това просто ще засили допълнително имунното бягство. По принцип много скоро ще се сблъскаме със суперинфекциозен вирус, който напълно се противопоставя на най-ценния ни защитен механизъм: човешката имунна система.

От всичко по-горе става все по-трудно да си представим как последиците от обширната и погрешна човешка намеса в тази пандемия няма да унищожат големи части от човешкото население.

Може да се мисли само за много малко други стратегии за постигане на същото ниво на ефективност при превръщането на относително безвреден вирус в биооръжие за масово унищожение.

Със сигурност си струва също да се спомене, че мутациите в S протеина (т.е. точно същият протеин, който е обект на селекция на бягащи мутации) са известни, че дават възможност на коронавирусите да преминат през видови бариери.

Това означава, че рискът имунното бягство, опосредовано от ваксина да позволи на вируса да премине към други животински видове, особено индустриални животни (например ферми за свине и птици), не е незначителен. Вече е известно, че тези видове са домакини на няколко различни коронавируса и обикновено се отглеждат във ферми с висока плътност на отглеждане.

Подобно на ситуацията с грипния вирус, тези видове биха могли да служат като допълнителен резервоар за вируса на SARS-COVID-2.

Тъй като патогените са еволюирали съвместно с имунната система гостоприемник, естествените пандемии на остри самоограничаващи се вирусни инфекции са оформени така, че да повлияят върху човешкия живот, който не е по-висок от строго необходимото.

Поради човешка намеса ходът на тази пандемия е бил напълно нарушен още в самото начало. Широко разпространените и строги мерки за предотвратяване на инфекции, съчетани с масови кампании за ваксиниране, използващи неадекватни ваксини, несъмнено ще доведат до ситуация, при която пандемията става все по-„извън контрол“.

Парадоксално е, че единствената намеса, която би могла да предложи перспектива за прекратяване на тази пандемия (освен да я остави да следва катастрофалния си курс), е ... ВАКСИНАЦИЯ. Разбира се, видът на ваксините, които ще се използват, би бил напълно различен от конвенционалните ваксини, тъй като те не предизвикват обичайните заподозрени, т.е. В и Т клетки, а NK клетки.

Наистина има убедителни научни доказателства, че тези клетки играят ключова роля за улесняване на пълното елиминиране на Covid-19 в ранен стадий на инфекция при асимптоматично заразени субекти.

NK клетките са част от клетъчното рамо на вродената ни имунна система и, подобно на естествените антитела, те са способни да разпознават и атакуват широк и разнообразен спектър от патогенни агенти.

Съществува солидна научна обосновка, за да се приеме, че е възможно да се „грундират“ NK клетки по начини, които да съдействат за това те да разпознаят и убият коронавирусите като цяло (включително всичките им варианти) в ранен стадий на инфекция. Все по-често се описва, че NK клетките имат способността да придобиват имунологична памет.

Чрез образованието на тези клетки по начини, които им позволяват трайно да разпознават и насочват заразени с коронавирус клетки, нашата имунна система може да бъде перфектно въоръжена за целенасочена атака към Вселената на коронавирусите преди излагане.

Тъй като имунната защита, базирана на NK, осигурява стерилизиращ имунитет и позволява широкоспектърна и бърза защита, разумно е да се предположи, че овладяването на нашите вродени имунни клетки ще бъде единственият вид човешка намеса, останала да спре опасното разпространение на силно инфекциозни Варианти на Covid-19.

Ако ние, хората, сме решени да увековечим нашия вид, не ни остава друг избор, освен да изкореним тези силно заразни вирусни варианти. Това наистина ще изисква големи кампании за ваксинация. Въпреки това, ваксините, базирани на NK, ще позволят предимно нашия естествен имунитет да бъде по-добре подготвен (памет!) И да предизвика стадния имунитет (което е точно обратното на това, което правят сегашните ваксини Covid-19, тъй като тези, които все повече превръщат ваксинираните в асимптоматични носители са тези които пръскат вирус).

Така че не остава нито една секунда за превключване на предавките и за замяна на сегашните ваксини-убийци с животоспасяващи ваксини.

Апелирам към СЗО и всички заинтересовани страни, независимо от тяхното убеждение, незабавно да декларират такива действия като ЕДИНСТВЕНАТА НАЙ-ГОЛЯМА ВАЖНОСТ ЗА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАН .