Maranatha Media - Bulgaria

Въпроси към съвета в Слатина

Публикувана Авг 16, 2016 от Деян Делчев в Семейство и общество
1,024 Намерена

До членовете на църковния съвет

на Църква „Слатина“

 

 

 

 

Уважаеми братя и сестри,

 

 

Прочетох внимателно писмото, което ми изпратихте. Нуждая се от това да бъда по-конкретно уведомен, относно отправените към мен обвинения. Безспорно моите възгледи по отношение на Божеството се различават от настоящото църковно учение, бихте ли ми посочили обаче по-конкретно:

 

  1. Кое е църковното учение, според което се преценява моята вяра в Бога (доколкото съм запознат, съществуват поне две основни версии на Тринитаризма в адвентната църква)?

  2. Къде съм учил или писал, че „отхвърлям божествеността и третото лице на Божеството – Светия Дух“? Смятам, че в становището, което ви представих по въпроса се вижда ясно, че аз приемам цялата пълнота на Божеството изразена чрез Светия Дух. Цитирам от самото становище: „Вярвам, че Божият Дух, познат още в Писанията като Святият Дух или Христовият Дух е пълнотата на самото личностно присъствие на Бог Отец и Неговия Син Исус Христос

  3. По какъв точно начин съм „отхвърлил апела на църквата... да не разпространявам различни виждания по тези въпроси в рамките на църковната общност“?

  4. Как съм нарушил т. 10 от църковния наръчник?

 

Предварително благодаря за вниманието, което ще отделите за поставените въпроси.

 

 

08. 10. 2016 г.

Ваш брат в Христос:

 

Деян Делчев