Maranatha Media - Bulgaria

Мнозина ще дойдат в мое име

Публикувана Юли 21, 2012 от Ейдриън Ибънс в Синът на Бога
1,204 Намерена

Превод от английски на оригиналната статия: Many will come in My name

Осъзнаването, че Иисус е наистина Синът на Бога в противовес на това да е втората личност на Триединството, както се твърди от мнозинството християни, ни представя по един насилствен начин действието на една голяма заблуда. Думите на Павел кънтят с такава истинна и болезнена точност:

2 Сол. 2:10,11 И с всичката измама на неправдата, за онези, които погиват, защото не приеха любовта на истината, за да се спасят. 11 И затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват на лъжата.

Любовта към истината разбира се е онзи, който е истината:

Йоан 14:6 Иисус му каза: Аз съм пътят и истината, и животът; никой не идва при Отца, освен чрез Мен.

Ако не приемаме Христос за Сина на Отец, както Той твърди няколко пъти, ще ни бъде изпратена силна заблуда.

Когато учениците попитаха Иисус за края на света, първото нещо, което Той им каза:

Мат. 24:4 Иисус в отговор им каза: Пазете се да не ви подмами някой.

В следващия текст, четем нещо, което е познато за повечето от нас, но доскоро аз го разбирах по един определен начин.

Мат. 24:5 Защото мнозина ще дойдат в Мое Име, казвайки: Аз съм Христос; и ще подмамят мнозина.

Ако прочетете Новия Международен Превод, там текстът е предаден по начина по който съм го разбирал обикновено:

Мат. 24:5 Защото мнозина ще дойдат в мое име, твърдящи, 'Аз съм Месията,' и ще заблудят мнозина.

Кавичките, които ограждат твърдението 'Аз съм Месията' създават впечатлението, че Иисус показва, че ще дойдат хора, които твърдят, че те самите са Христос. Но когато премахнете добавената пунктуация е лесно да се види, че Иисус е казвал, че мнозина щели да дойдат в Негово име, казвайки че Той наистина е Христос, но въпреки това ще заблудят мнозина. Един от членовете на Мараната Медия ми писа по имейл директно по този въпрос, след като бях споменал възможността за едно такова разбиране в една скорошна проповед със заглавието Моят Възлюбен - Среднощният Вик. Благодарен съм за потвърждението, тъй като вярвам, че това е важно.

Това разбиране съдържа повече смисъл, когато погледнем към твърдението “мнозина ще дойдат в мое име“ ако те самите твърдяха, че са Христос, те щяха да са дошли в собственото си име, а не в името на истинския Христос.

Затова Иисус предупредил, че в края на времето, мнозина щели да дойдат с твърдението, че представят Христос като казват на другите, че вярват в историческия запис за Иисус, но щели да заблудят мнозина. Защо? Защото отричат истината, че Иисус е Синът на Бога в действителност чрез тяхното поклонение на Триединството, което отрича разграничението между Отец и Сина в класическото Триединство или просто отрича синовността на Иисус директно както е в известния Тритеистичен възглед на адвентизма.

Като такива, които са намерили истината за Сина на Бога, можем да видим, че думите на Христос са се изпълнили точно. Има много малко хора, които всъщност твърдят, че са Христос, но има „много“ които твърдят, че Го представят, но заблуждават мнозина.

Нека събираме думите на Христос и нека ги изучаваме внимателно, да не би да пропуснем предупрежденията, които ще ни утвърдят в истината за Сина на Бога.