Молба до министър-председателя на Австралия

Публикувана Март 25, 2020 от Ейдриън Ибънс в Постановления и съдби

Следното писмо е изпратено до министър-председателя с молба да ни позволи да се съберем за Пасха тази година. Обещана ни е защита от мор, ако спазваме този празник Господен. Моля, молете се молбата ни да бъде чута и нека се молим за министър-председателя през това трудно време за нашата нация и света - Ейдриън Ибънс

Сряда, 25 март 2020 г.

Ейдриън Ибънс
Ул. Франческа 24
Waterford West QLD 4133
 

До почетния Скот Морисън
Министър-председател на Австралия

 

Уважаеми премиер Морисън

Бихме искали да ви благодарим за мерките, които предприемате за защита на нашите семейства и общности. Нашите молитви са с вас и нашите общности, докато вземате решения в най-добрия интерес на всички участващи.

През месец април тази година нашата група за изучаване на Библията планира да се срещне заедно за празника на Пасхата и безквасния хляб, който тази година ще бъде от вечерта на 7-ми април до вечерта на 15-ти април.

Обръщаме внимание, че настоящите мерки, издадени от федералното правителство, ще направят невъзможно да се срещнем заедно за този празник. Не желаем да действаме противно на съветите на правителството. Ние подкрепяме всички ръководители на правителството в молитвите си и желаем нашият Баща да ви благослови в грижата за нашата държава и нацията ни.

Представяме ви нашето искане мъжете от нашата група да могат да се срещнат заедно за празника на Пасхата, за да се помолим за нашите семейства и нацията ни за спирането на този коронавирус. Ние сме общност от около 40-50 души, локално свързани с няколко други групи по света. Моля, вижте fatheroflove.info и maranathamedia.com за повече подробности. Търсим само 10-20 мъже за участие. Ще се стремим да прилагаме мерки за социално дистанциране и протоколи за почистване, препоръчани по-рано. Няма да позволим да дойде някой, който е болен или има грип. Няма да ядем заедно по обичайния начин, нито ще споделяме кухненски прибори.

Вярваме със сигурност, че ако ни разрешите да проведем този празник на нашия Небесен Баща, нашия щат Куинсланд ще се възползва и чумата от коронавирус ще бъде възпрепятствана, за да не продължава своето смъртоносно дело. Ние вярваме в това поради следния стих от Писанието.

  След това дойдоха Моисей и Аарон и казаха на Фараона: Така говори Иеова, Израилевият Бог: Пусни людете Ми, за да Ми пазят празник в пустинята. 
  Но Фараон рече: Кой е Иеова та да послушам гласа Му и да пусна Израиля? Не познавам Иеова, и затова няма да пусна Израиля.
  А те рекоха: Бог на евреите ни срещна. Молим ти се, нека отидем на тридневен път в пустинята, за да принесем жертва на Иеова нашия Бог, да не би да ни нападне с мор или с нож (Изход 5:1-3).

Вярваме, че спазването на празника Пасха ни носи Духа на покой, който се намира в Исус Христос (Матей 11:28-29).

Причината, поради която трябва да се срещнем заедно, а не просто онлайн, е поради следните стихове.

Да пазиш празника на безквасните хлябове; седем дена да ядеш безквасни хлябове, както съм ти заповядал, на определеното време в месец Авив, защото в него си излязъл из Египет; и никой да не се яви пред Мене с празни ръце;
и празника на жетвата, на първите плодове на труда ти, на това, което си посял в нивата; и празника на беритбата при края на годината, когато прибираш плодовете си от нивата.
Три пъти в годината всичките твои мъжки да се явяват пред Господа Иеова (Изход 23:15-17).

 

И нека се грижим един за друг, тъй щото да се поощряваме към любов и добри дела,

като не преставаме да се събираме заедно, както някои имат обичай да престават, а да увещаваме един друг, и толкова повече, колкото виждате, че денят наближава. 
 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,
 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците. (Евр. 10:24-27)

Бог не ни носи този мор, а унищожителят, Сатана. Казва ни се ясно:

"…И каза: „Ако усърдно внимавате да слушате гласа на Господа, вашия Бог, и вършите доброто пред Него, давате ухо на Неговите заповеди и спазвате всичките Му постановления, няма да поставя нито една болест върху вас, която съм донесъл върху египтяните. Защото аз съм Господ, който ви лекува." (Изход 15:26)

"Нито извършвайте сексуална неморалност, както някои от тях, и в един ден двадесет и три хиляди паднаха; нито да изпитваме Христос, както някои от тях Го изпитваха и бяха унищожени от змии; нито се оплаквайте, както някои от тях се оплакаха и бяха унищожени от унищожителя. Всички тези неща им се случиха като примери и те са написани за наша поука, върху които са дошли последните времена." (1 Кор. 10: 8-11)

Ето защо искаме разрешение за провеждането на нашия празник Пасха на ул. Франческа 24 от 7-ми до 15-ти април с между 10-20 мъже. Обикновено цялата ни група е с нас, но понеже се изискват само мъже, ние искаме да се съобразим колкото е възможно повече с всички други насоки от правителството. Ние не искаме да следваме позицията на президента Тръмп за „претъпкани църкви по време на Великден“, тъй като искаме да имаме нашата роля в свеждане до минимум на рисковете от събиранията.

Знаем, че сте човек на вярата и сме благодарни за това. Вярваме, че разбирате духовното измерение, свързано с този въпрос и вярваме, че Бог, който надмогва всички неща, Ви е поставил тук за време като това.

Ние не искаме нашите права, тъй като насоките на правителството не са насочени към ограничаване на религиозната свобода, а към защита на общността. Ние вярваме, че цялата страна ще се възползва от удовлетворяването на нашето искане, с намаляване на смъртността и страданията в нашата общност. Уроците на Мойсей ни говорят и днес.

Ако не сме в състояние да направим това, тогава смятаме за наш дълг да Ви предупредим, че има по-голям риск мор и потенциално меч (граждански вълнения) да сполетят нашата общност и нация, което ние не желаем да се случи. Нашите молитви са за вас и за всички наши водачи.

Благодарим Ви, че ще разгледате молбата ни.

Ейдриън Ибънс, Крейг Джейкъбсън, Едуард Перес, Колин Никълсън, Гавин Девлин и Крейг Джоунс

Старейшини на група за изучаване на Библията, Уотърфорд