Къде е Бог, когато те боли?

Публикувана Юли 22, 2015 от Ейдриън Ибънс в Божият характер

Превод от английски на оригиналната статия: Where is God when it hurts

Къде е Бог, когато те боли?

А Царят в отговор ще им каже: Истина ви казвам: понеже сте направили това на един от тези Мои най-малки братя, на Мен сте го направили. Мат. 25:40

Както доброто извършено към другите е направено на Христос, така и лошото извършено на другите е направено на Христос. Всяка рана, всеки удар, всяко усещане за болка се чувства от Христос, който осветлява всеки човек, идващ на света. Във всичките ни скърби Той скърбеше.

Къде е Бог, когато ви боли?

Той е страдал преди вас и ви носи през това, а следите Му са като отпечатък на стъпки по пясъка.

Защо има болка и страдание? Защото има отговорност за свободния избор. Свободният избор е свободен едва когато той включва отговорност за последиците.

Христос страда също толкова много, когато е измъчван мюсюлманин, както и когато е измъчван християнин. Той страда толкова много, когато се върши зло на човек с хомосексуални наклонности, колкото, когато това се прави и с „нормален“ човек. Страданията на Христос променят зрителното поле при всички тези настоящи конфликти.

Когато мразим – Христос страда без разлика от раса, цвят или кредо.

Когато горим от желание да унищожаваме, Христос вече усеща тази ярост на умовете ни в Своята душа, в областта на невидимото, Той вече страда, защото този, който мрази брат си е убиец. 1 Йоан 3:15.

Погрешните ни решения носят болка на всички, включително и на Христос. Той страда всеки ден с агониите на разпятието в омразата и себичността на мъжете и жените.

Боже, помогни ни да имаме мисли на любов, за да може Христос да си почине от ежедневното Си мъчение в живота на мъжете и жените по света.

Все още ли четете? Ето още за размисъл:
Любящият гняв на Бога (Скоро и на български)